180 corona pakker til Ecuador

Facebook gruppen “Guds Bedste Børn” har samlet 18.000 kr. ind til Corona nødhjælp i Amazon Junglen.

Hjælpen fra Danmark når frem til jungle områderne i Ecuador og er til stor velsignelse for de fattige familier .

I løbet af den sidste uge har danske kristne indsamlet 18.000 kr. til nødlidende familier i Amazon Junglen i Ecuador. Nødhjælpen er kommet i stand via Facebook gruppen “Guds Bedste Børn”, og pengene er sendt gennem missionsarbejdet i Foreningen Evangelist.

Bestyrelsesformand Rene Sørensen fra Foreningen Evangelist fortæller, at pengene er blevet sendt til indkøb af Corona pakker i Ecuador. Landet har været nedlukket i to måneder pga. COVID-19, folk har mistet deres arbejde, og der er stor mangel på mad i området.

“Vi arbejder sammen med pastor Carlos Marchan fra Puyo, som er den største by i området. Pastor Carlos fortæller, hvordan der er stor nød og usikkerhed i lokalområdet. Der er udgangsforbud hver dag efter kl. 14, og folk kan ikke nå ud og handle i supermarkederne. Der er store afstande, og folk må gå til fods. Busserne kører ikke, og de som har bil har kun tilladelse til at køre en dag om ugen. Situationen er alvorlig, ikke kun i Puyo, men også i landsbyerne omkring. Det er jungleområder, hvor folk plejer at handle og bytte madvarer indbyrdes. Lige nu er der ikke noget at handle med”, fortæller Rene Sørensen, som besøgte området for to år siden på en missionsrejse med evangelist Christian Hedegaard, som har afholdt korstog i området.

Menighederne i Puyo

Det er Christian Hedegaard, som sammen med “Guds Bedste Børn” og menigheden Powerhouse i Orlando, har taget initiativ til indsamlingen i Puyo området.

Puyo er kendt for filmen “The End of the Spear”, som udspilles i 1950erne og fortæller historien om fem amerikanske missionærer, som blev dræbt af indfødte i junglen på en missionsrejse i Ecuador. Efter deres død, fortsatte de fem missionær enker med at prædike evangeliet for de indfødte, og dermed blev fundamentet lagt for de menigheder som findes i Puyo i dag. 

Pastor Carlos Marchan har ligesom andre pastorer været underlagt forsamlingsforbud, men i denne tid, hvor mange menigheder lukker ned, har han gjort det modsatte. I denne tid rækker han ud, ikke bare med nødhjælp, men også med evangeliet om Jesus Kristus.

Ialt er der uddelt 533 pakker med Corona hjælp, heraf 180 pakker af 100 kr. pr. stk. fra “Guds Bedste Børn”. Hver pakke indeholder 10 kg ris, 30 æg, dåsemad og andre fødevarer, som kan mætte en familie i en uge eller to afhængig af familiens størrelse. 

Tæt kontakt med Ecuador

I forbindelse med uddelingen er der sendt videoer og billeder med danske, færøske og grønlandske flag som tak til alle, som har bidraget. Det er meget rørende at se, hvordan hjælpen er kommet i rette tid som en kolossal opmuntring til mennesker i nød.

De fleste medlemmer af menighederne i Puyo kan berette om familiemedlemmer og venner, som er afgået ved døden pga. COVID-19, men lige nu er den aktuelle mangel på fødevarer det som fylder mest i folks bevidsthed. Situationen er yderligere forværret af olieprisernes fald, idet olie er Ecuadors største eksportvare, fortæller Rene Sørensen fra Evangelist.

Mens uddelingen står på, er Rene Sørensen i tæt kontakt med Christian Hedegaard og pastor Carlos Marchani Ecuador. Det er inspirerende at se, hvordan hjælpen når ud, selv på de mest øde steder. Han håber at det bliver muligt at holde møder med pastor Carlos Marchan fra Ecuador til efteråret, når de gældende Corona restriktioner ophæves og det bliver muligt at rejse igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.